Sosyal Sorumluluk Projeleri

Türkiye Sosyal Sorumluluk Projeleri

DEĞERLİ TARIM PROJESİ

Ferrero Değerli Tarım Projesi , tamamen yerli kaynaklarla 2002 yılından bu yana sürdürülen çok yönlü bir proje. Ana amacı tarım reformuna katkıda bulunmak, üretimde kalite ve verimliliği arttırarak dünya fındık piyasasında Türkiye’yi daha rekabetçi hale getirmek. Ayrıca doğru teknikleri kullanarak çiftçinin kazancını arttırmak. 55 ziraat mühendisi ve 20 sosyal uzmanın aktif olarak çalıştığı proje de 2018 yılı itibariyle 35.000 üzerinde çiftçiye ulaşıldı.
Temel olarak çiftçilerimize iyi tarım ve makineleşme uygulamalarını birebir anlatarak ürettikleri fındığın kalite ve verimliliklerini artırmak amaçlanıyor. Ziraat Mühendisleri birebir yaptıkları ziyaretlerle çiftçilere gübreleme, budama, ilaçlama, kurutma ve hasat süreçleri gibi modern tarım uygulamalarını anlatıyor. Örnek bahçeler aracılığıyla bu uygulamaların sonuçlarını yerinde görmelerine imkan sağlıyorlar.

Sosyal uzmanlar ise bölgedeki kadınlar ve çocuklara ulaşarak projenin sosyal yönünü destekliyorlar. Kadınlara mevsimlik işçilere yönelik iyi sosyal uygulamalar anlatılırken, çocuklara ve gençlere fındık tarımının sürdürülebilir geleceği hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.
Değerli Tarım uygulamalarını kullanan çiftçilerde %30’a varan oranlarda verimlilik ve kârlılık artışı görüldü. Aynı zamanda fındık kalitesinde ciddi artış yaşandı.

TOÇEV PROJESİ

Ferrero Fındık, Değerli Tarım Projesi kapsamında gençleri ve çocukları bilinçlendirmek amacıyla Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile birlikte 2018 yılında “Bugün Benim, Gelecek Benim” Projesi’ni hayata geçirdi. Düzce’de başlayan proje, Karadeniz Bölgesi’nde Sakarya, Ordu, Giresun ve Trabzon illerindeki okullarla devam etti. Proje’nin temel hedefi, bölgedeki çocuk ve gençlerin kişilik gelişimlerini güçlendirerek geleceklerini belirleyecek mesleki fırsatları yerinde anlatmak ve bölgenin gelişimine katkı sağlamak olarak belirlendi.

Proje’nin ilk ayağında 11 – 14 yaş arası gençlere ulaşılması hedeflendi. Proje kapsamında TOÇEV eğitmeni psikologlar aracılığıyla çocuklara öncelikle kendi özelliklerinin farkında olmaları, sahip oldukları haklarını bilmeleri ve sınırlarını korumaları ve sonrasında ise diğer çocuklar ve arkadaşlarının haklarını korumalarına yönelik eğitimler verilerek psiko sosyal atölye çalışmaları yapıldı. Projenin ikinci ayağında ise, 15-17 yaş arasındaki gençlere, gerçekçi gelecek hedefi belirlenerek yeteneklerine uygun meslek seçimi ve eğitimleri konularında destek olunması amaçlandı. Gençlere, ziraat, gıda gibi meslek seçeneklerini sunmak ve maddi imkansızlıklar ya da ailevi nedenlerden dolayı üniversiteye gidememeleri halinde sahip oldukları mevcut fırsatlar konusunda farkındalığın artırılması hedefleniyor.

HADİ GEL KÖYÜMÜZE GERİ DÖNELİM

Ferrero’nun “Çalış, Yarat, Bağışla” prensibinden yola çıkarak Manisa’da başlayan “Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim Projesi” çalışanların aktif olarak katıldığı çok yönlü bir sosyal sorumluluk projesi.

“Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim” Projesi’nin amacı desteğe ihtiyaç duyan köy okullarına ulaşarak, fiziki ihtiyaçlarını karşılamak, Ferrero Gönüllüleri aracılığıyla sosyal aktiviteler düzenleyerek çocukların kişisel ve sosyal gelişimine katkıda bulunmaktır.

Hadi Gel Köyümüze Geri Dönelim, çalışanlar, kamu otoriteleri ve Manisa halkı tarafından büyük takdirle karşılandı. Ferrero, proje ile çalışanlarına şirketin “Çalış, Yarat ve Bağışla” prensibini aşılamayı amaçlıyor. Halen bölgede desteğe ihtiyacı olan pek çok okul var. Önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planan Haydi Gel Köyümüze Geri Dönelim Projesi için Ferrero Grubu kadar çalışanlar da oldukça heyecanlı.

PROJE İLE DESTEKLENEN OKULLAR

1. Salihli Başlıoğlu Keskinler İlkokulu
2. Selendi Yatılı Ortaokulu (Valiliğimizin önerisiyle)
3. Nebahat Ölmezoğlu Yağcılar İlkokulu
4. Alaşehir Karadağ İlkokulu
5. Demirci Tekeler Ortaokulu